Nieuwe bewoners Haaghuijs metselen zelf eerste steen

Op de Houtse Akker in Mierlo-Hout worden nieuwe patiowoningen gebouwd. Als kennismaking werden de toekomstige bewoners uitgenodigd om zelf de eerste steen te metselen.

Aanwezig waren wethouder Gaby van den Waardenburg, mensen van Makelaardij Adriaan van den Heuvel, bouwbedrijf Hartman en Cedrus Vastgoed Ontwikkeling om het heuglijke feit te vieren. Na enkele korte toespraken werden de toekomstige bewoners uitgenodigd om de eerste steen te metselen van hun nieuwe huis. Daarna konden de bewoners nog even bijpraten en alvast kennismaken met hun nieuwe buren.

De oplevering van de huizen zal medio 2022 plaatsvinden. De patiowoningen krijgen dezelfde moderne en hoogwaardige uitstraling als de overige woningen aan de Haaghout. Vanwege de zeer ruime indeling en luxe afwerking zijn deze woningen levensloopbestendig.

Na de officiële start-bouwhandeling bleek al dat er een klik was tussen de toekomstige buren: ook na het metselen van de eerste steen, had iedereen het naar de zin en de gesprekken waren bijzonder enthousiast.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer