Waterpoort als Kop van Aarle

Met een presentatie woensdagavond is de komst van een horeca-paviljoen op de Kop van Aarle-Rixtel een stapje dichterbij gekomen. Zolang de rust en natuur maar gewaarborgd blijven.

,,Een waterpoort”, noemde Robert Hellings van Cedrus Vastgoed zijn plan voor een horecagelegenheid aan het hoofd van het Gulden Land, het gebied bij Aarle-Rixtel waar de oude en nieuwe Zuid-Willemsvaart bij elkaar komen. Hellings verwees naar zowel de slogan van Laarbeek als verschillende natuurpoorten in de omgeving. En zo moet het plan ook worden gezien, benadrukte hij. Als overgang tussen water aan de ene en natuur aan de andere kant: ,,We willen de rust in het gebied bewaren. Een kop koffie en een stuk gebak aanbieden, beperkte avondhoreca. Daarnaast wordt het een informatiepunt en willen we iets gaan doen met spelen en educatie.”

We willen de rust in het gebied bewaren
Robert Hellings, Cedrus Vastgoed

Met zijn presentatie, woensdagavond voor de commissie Ruimtelijk Domein, maakte Hellings de komst van een horecapaviljoen op de Kop van Aarle-Rixtel opnieuw een stuk concreter. Naast een schetsmatige invulling van het paviljoen werd de relatie tot de omgeving beschreven. Zo moet een ‘Gulden Pad’ bezoekers als ‘snede door de natuur kennis laten maken met alle verschillende landschappen’.

Vragen
Dat pad wierp bij verschillende partijen vragen op. ,,Wat is de lengte van het pad?”, wilde Albèr van der Aa (CDA) weten. Linda Strijbosch-Engels (PvdA): ,,Blijft het pad aan de rand?” ,,We willen het pad tot in de natuurontwikkeling steken”, lichtte Hellings toe. ,,Het gaat er niet doorheen.”

Ook de ontsluiting van het gebied en de invulling van de horeca waren onderwerp van discussie. ,,Hoe is het paviljoen te bereiken?”, benoemde Bas van Sinten (ABL) die eerste zorg. ,,Komt er een zalencentrum in?”, vroeg Wim van Dijk (PNL). ,,Geen grote groepen”, stelde Hellings gerust. ,,We willen geen bussen.” Waarbij hij zei dat het horecaconcept nog onderzocht wordt: ,,De kleurtjes komen nog.”

We willen geen bussen
Robert Hellings, Cedrus Vastgoed

,,Er wordt op gestudeerd”, benadrukte ook wethouder Joan Briels dat het plan nog in ontwikkeling is. ,,U legt zich nergens op vast. Maar als uw gevoel is dat er niks moet gebeuren, kunnen we beter nu eerlijk tegen de ontwikkelaar zijn.” Waarop Jos Gruijters (De Werkgroep) tijd kocht: ,,Het is een gevoelig onderwerp. Mogen we hier in een volgende vergadering op terugkomen?”

Bron ED

 

>>> DOWNLOAD HIER DE PRESENTATIE <<<