Brandevoort krijgt in Hazenwinkel zijn eigen ‘witte stadje’

HELMOND - De tekeningen voor de eerste 53 woningen in Hazenwinkel zijn klaar. De nieuwe buurt in de Helmondse wijk Brandevoort krijgt overwegend witte huizen met trap- of tuitgevels. Met een knipoog naar Thorn, het witte stadje in Limburg.

,,Het wordt Bourgondisch. Veel groen, pleintjes, ruimte om te spelen en fietsen. Huizen in verschillende tinten wit worden afgewisseld met een paar rode woningen. Met drie soorten gevels, hoge ramen en hier een daar luiken. Gezellig wonen”, probeert ontwikkelaar Robert Hellings de sfeer te schetsen.

Stevige bomen
Wij bouwen Brandevoort, onderdeel van de Ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans, gaat in Hazenwinkel zo’n 350 tot 400 woningen bouwen. De eerste fase bestaat uit 53 huizen met tuin: rijtjes, tweekappers en vrijstaande. Waarschijnlijk worden het allemaal koophuizen. De verkoop start rond maart, de bouw eind volgend jaar. ,,Het wordt een buurtschap met bomenlanen en veel groen. We gaan ook meteen stevige bomen neerzetten zodat het niet lang duurt voordat er fatsoenlijk groen is.”

A Christmas Carol
Hellings heeft speciaal een tekening in Dickenssferen gemaakt. De traditionele Dickensnight-markt in Brandevoort is een van de vele evenementen die vanwege corona niet doorgaan dit jaar. Desondanks inspireerde het boek ‘A Christmas Carol’ van de Engelse schrijver het team dat het project Heerlijk Hazenwinkel ontwikkelt tot het maken van een winterse impressie.

De architectuur krijgt een uitstraling vergelijkbaar met het witte dorp Thorn in Limburg en de middeleeuwse Belgische stad Brugge. Die zouden net als Brandevoort kunnen dienen als Dickensdecor.

Info via: www.heerlijkhazenwinkel.nl

Bron: ED

Een 'winterse, Dickensachtige' impressie