Bouwplan in Mierlo-Hout wordt na 10 jaar toch nog afgemaakt

Cedrus gaat laatste 5 patiowoningen Haaghout bouwen!

HELMOND - Zo’n tien jaar later dan gepland wordt een bouwplan aan het Haaghout in Mierlo-Hout alsnog voltooid. De Helmondse ontwikkelaar Cedrus gaat de vijf patiowoningen bouwen die er door de vastgoedcrisis niet meer gekomen zijn.

,,We gaan het straatje netjes afbouwen”, zegt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling. Nog voor het eind van dit jaar gaan de levensloopbestendige woningen bij de wijk De Akkers in de verkoop. In het voorjaar gaat de bouw van start.

De vijf nieuwe patiowoningen krijgen dezelfde uitstraling als de huizen die er al staan. Ze worden gebouwd op de braakliggende grond naast en in het verlengde van de bestaande woningen.

Huizenmarkt in het slop

Het bouwplan van ruim tien jaar geleden bestond oorspronkelijk uit twaalf patiowoningen aan het Haaghout. De laatste vijf zijn nooit gebouwd omdat de bouwsector en de huizenmarkt op hun gat kwamen te liggen door de vastgoedcrisis. Waarschijnlijk was de uitvoering van het plan vanwege de teruglopende vraag naar huizen in die tijd ook al in twee fases opgeknipt. De laatste vijf woningen zijn uiteindelijk helemaal niet meer gebouwd omdat er geen kopers te vinden waren.

Cedrus Vastgoed Ontwikkeling gaat het project nu alsnog afronden. Hellings verwacht dat er veel vraag zal zijn naar dit type woningen dat erg geschikt is voor mensen van middelbare leeftijd en senioren. Er zijn twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond. Het woongedeelte ligt rondom een patiotuin. 

De verwachting is dat de vraagprijs ruim boven de vier ton zal uitkomen.

Bron: ED

Bestaande patiowoningen