LEEF Liverdonk viert start bouw

LEEF Liverdonk vierde op vrijdag 18 september 2020 de start van de bouw. Met de richtlijnen van het RIVM inachtnemend was het nog aardig druk in de nieuwe woonwijk in in Brandevoort.

Onder een grote haag van ballonnen werden de aanstaande bewoners hartelijk welkom geheten door drie makelaars. Vervolgens kregen de kersverse huiseigenaren de kavel te zien waar hun toekomstige thuis wordt gebouwd. Als oplossing omtrent de corona maatregelen werden er emmers met een flesje champagne, twee glazen, handschoenen en enkele ‘handige bouwpresentjes’ uitgedeeld. Tijdens de officiële start-bouwhandeling kregen de toekomstige bewoners te horen waar deze emmer voor diende.

Aanwezig waren ook Robert Hellings van Cedrus Vastgoed, Geert Hurks van Hurks Bouw & Vastgoedontwikkeling en wethouder Gaby van de Waardenburg. Zij sprak als eerste de toekomstige bewoners toe, en na haar korte speech gaf zij het woord aan de heer Hellings. Het project draagt de naam LEEF Liverdonk en er worden 63 woningen gebouwd. Na de toespraken was het tijd om samen te proosten op de start van de bouw. Vandaar het flesje champagne. Daarna konden de aanwezigen kennis maken met hun eventuele nieuwe buren. In de emmer zaten ook handschoentjes, zodat men veilig met elkaar kennis kon maken. Een gezin dat enthousiast had plaatsgenomen op hun kavel vroeg aan de fotograaf om een foto te maken waar ze samen met hun nieuwe buren op stonden. Dat was natuurlijk geen probleem. Een mooi begin van een stralende toekomst!

Bron: Dit is onze wijk - Helmond
Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Bekijk project LEEF Liverdonk >