Ik draag Mariahout een warm hart toe

Er gaat weer gebouwd worden in Mariahout! Robert Hellings, eigenaar van Cedrus Vastgoed, ontwikkelt momenteel fase 3 van nieuwbouwplan D’n Hoge Suute in Mariahout. In samenspraak met de gemeente en Zorg om ’t Dorp, worden onder zijn supervisie twee twee-onder-een-kapwoningen gebouwd met de mogelijkheid tot het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond. Drie vragen aan Robert over dit nieuwe stukje Mariahout.

Robert, hoe ben je tot dit ontwerp gekomen?

“In D’n Hoge Suute komen diverse woonwensen samen. Dat is de kracht van dit project. Als lokale partij draag ik Mariahout een warm hart toe. Het is een levendig dorp en daar lever ik graag een bijdrage aan (glimlachend: ‘Hoge Suute’ betekent niet voor niets vrij vertaald ‘vruchtbare grond’!). Zorg om ’t Dorp is zeer betrokken als klankbord. Samen zijn we tot dit idee gekomen. De woningen zijn betaalbaar (koop én huur is mogelijk) en kunnen volledig naar eigen wens worden ingericht. De realisatie van een slaap- en badkamer beneden is een optie maar ook de bouw van een carport of garage behoort tot de mogelijkheden. Op deze manier denken we ook senioren een kans te bieden.”

Wie komt in aanmerking voor deze nieuwe woningen?

Robert: “Iedereen die interesse heeft, kan zich inschrijven via www.hogesuute.nl. De inschrijving is al geopend. Ik verwacht dat eind 2020/begin 2021 gestart kan worden met de bouw. Die zal ongeveer een jaar in beslag nemen. In het vierde kwartaal van dit jaar is er meer bekend over de planning en toewijzing.”

Zet je tot slot alle kenmerken nog even op een rijtje Robert?

“Natuurlijk! D’n Hoge Suute fase 3 betreft de bouw van twee twee-onder-een-kapwoningen. Het zijn betaalbare gezinswoningen. Indeling geheel naar eigen wens. Naast standaard slaapkamers boven ook mogelijkheid tot realisatie van slaapen badkamer beneden. Inhoud ca. 550 m³, percelen vanaf ca. 250 m². Koop of huur is mogelijk. En tot slot - maar niet geheel onbelangrijk - een garantie op wonen en leven in een gemoedelijke en sfeervolle omgeving. Voel je welkom.”

Meer informatie en inschrijven:
www.hogesuute.nl

 

Bron: MooiLaarbeekKrant
Tekst: Mariëlle de Beer

Gevelschets twee-onder-een-kapwoning
Robert Hellings