Door de drive thru voor een nieuw huis in Stiphout

50 woningen Tyboschplein in de verkoop

HELMOND - Drive thru’s zijn er in deze coronatijd voor van alles en nog wat gekomen. In Stiphout was er zaterdag een voor huizen. Als aftrap van de verkoop van vijftig nieuwe woningen op het toekomstige Tyboschplein en aan de Rootakkers.

Sommigen zien zichzelf er al wonen. Een man zet grote stappen om een eventuele toekomstige tuin te meten. ,,Ruimte genoeg”, zegt hij tevreden tegen zijn vrouw. In gedachten is de indeling al gemaakt. Patrick Panhuijzen kan zich nog niet zo goed voorstellen hoe het gaat worden. ,,Op papier ziet het er in ieder geval hartstikke mooi uit.” Samen met zijn vrouw Orinda Brouwer en zoontje Vins wandelt hij over de voormalige werf van aannemersbedrijf Adriaans.

Hoewel de verkoopmakelaars er een leuke drive thru van hebben gemaakt, kiezen veel belangstellenden ervoor over het terrein te lopen in plaats van rijden. Het is er weer voor en je kunt wat langer blijven staan bij de tekeningen zonder je misschien opgejaagd te voelen door de rij auto’s die achter je ontstaat.

Meer dan vierhonderd geïnteresseerden

De verkoopmakelaars vinden het prima. Op het terrein is genoeg ruimte. De afgelopen maanden hebben ruim vierhonderd mensen gemeld dat ze interesse hebben in een van de vijftig huizen in het bouwplan Tyboschplein. Ook al zijn niet alle geïnteresseerden potentiële kopers, het is een overweldigend aantal volgens de makelaars. ,,Er is de laatste tijd weinig gebouwd in Stiphout, zeker niet voor starters. Dat zie je terug in de belangstelling. En het is natuurlijk een heel mooi project”, zegt Patricia Goudswaard van ERA vb&t. Haar kantoor doet samen met Adriaan van den Heuvel Makelaars de verkoop van het door Cedrus Vastgoed ontwikkelde bouwplan.

,,We kunnen nu niet zoveel mensen uitnodigen op kantoor voor een startbijeenkomst, vandaar de drive thru”, zegt Goudswaard. ,,En het is ook een keer iets anders. Toen om tien uur de poorten open gingen, stond er al een rij auto’s te wachten.”

De hele ochtend is het een komen en gaan van belangstellenden. Door een ballonnenhaag gaan ze het terrein op. Ze rijden of lopen over het hofje zoals ze straks – als ze er een huis kopen - ook zullen doen. Op bouwhekken onderweg zijn grote doeken gehangen met impressies van de woningen die straks op die plek komen. Halverwege wordt een versnapering aangeboden en bij de uitgang de brochure.

,,Je staat nu in de achtertuin. En die wordt groot”, zegt projectontwikkelaar Robert Hellings tegen een groepje mensen dat de plattegrond bestudeert. Er komen vijftig woningen in diverse stijlen. Zo zijn er zijn rode en witte huizen, met en zonder veranda in rijtjes en twee-onder-een-kappers. Het moet een rustig woonhofje worden met veel groen en speeltoestellen. Enthousiast beantwoordt Hellings alle vragen. 

Slopen

Naar de planning is iedereen nieuwsgierig. Inschrijven voor je favoriete huis kan tot en met 5 juli. Uiterlijk in maart beginnen de werkzaamheden met de sloop van de gebouwen op het terrein. ,,Liefst eerder”, zegt Hellings. ,,In de zomer van 2022 hopen we helemaal klaar te zijn.”

Misschien zit er wel iets bij voor Patrick Panhuijzen en Orinda Brouwer. Ze wonen op zich prima in Helmond, maar kijken wel wat er allemaal te koop is vertellen ze. Hij is een Helmonder, zij komt uit Eindhoven. Het dorpse Stiphout zou een mooie plek kunnen zijn om te wonen denken ze. Het idee van een woonhofje bevalt Brouwer wel. ,,Dat is ook mooi voor de kleine man.”

Geen echte seniorenwoningen

Een aantal oudere mensen vindt het jammer dat er geen echte seniorenwoningen komen, met alles gelijkvloers. Er komen geen patiowoningen, maar een slaapkamer beneden is wel mogelijk. ,,Maar je wilt niet naar boven moeten voor de wasmachine”, zegt een vrouw. Ze zijn ook komen kijken omdat ze benieuwd zijn wat er gaat gebeuren. ,,Het is onze achtertuin, maar ik ben nog nooit op dit terrein geweest. Het is in ieder geval leuk dat het mooi wordt aangekleed en dat het levendiger wordt”, zegt de buurtbewoonster. ,,Het is hier fantastisch wonen”, verzekert haar man.

Fotobijschriften:

Foto 1: Met een drive thru is zaterdag de verkoop gestart van vijftig nieuwe woningen op het Tyboschplein en Rootakkers, de voormalige werf van bouwbedrijf Adriaans in Stiphout. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Foto 2: Orinda Brouwer, Patrick Panhuijzen en zoontje Vins lopen met een plattegrond over de oude werf van Adriaans in Stiphout en oriënteren zich op de nieuwe huizen die er komen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Bron ED

Met een drive thru is zaterdag de verkoop gestart
Orinda Brouwer, Patrick Panhuijzen en zoontje Vins