Brandevoort LEEF Liverdonk fase 2: Verkoop gestart!

In verkoop: 27 hoek- en rijwoningen!
Het plan van LEEF Liverdonk in Brandevoort, Helmond fase 2 betreft 2 hoekwoningen, 20 rijwoningen met hoge kap en 5 rijwoningen met lage kap op kavels variërend van 115 m² tot 205 m². De verkoop is gestart op vrijdag 15 mei. Inschrijven kan tot en met zondag 24 mei.

In de wijk Liverdonk geniet je van rust en ruimte in één van de woningen van het project LEEF Liverdonk. LEEF Liverdonk is gesitueerd aan de rand van Brandevoort. Op loopafstand van de levendigheid van de Veste én dicht bij uitvalswegen richting Helmond en Eindhoven. Rustig wonen in het groen met de levendigheid van stadskernen dichtbij: het beste van twee werelden.

Rijke architectuur
Bijzonder metselwerk, afwisseling in bouwhoogten en natuurlijk de voor Liverdonk kenmerkende gekeimde gevels geven LEEF Liverdonk een landelijke frisse look. De in traditionele Brabantse bouwstijl ontworpen woningen worden gebouwd in de straten Abendonk, Heijdendonk, Lammersdonk, Loijerdonk en Vliegerbergdonk.

Geen wit stadje maar een wit tuindorp
De inspiratiebron voor architecten Mieke Bosse (SCALA Architecten), Maarten de Kok (Santvoort Architecten) en Rob Meuwissen (Qwartier Architecten) was het witte stadje Thorn in Limburg. Dit kleine stadje is door de witte huisjes en de rust van de stad geliefd bij kunstenaars en toeristen.

“Ik kan me de dagtripjes naar het pittoreske dorpje Thorn nog goed herinneren”, merkt Rob Meuwissen op. De sfeer gaf hem een rustig en prettig gevoel, ondanks de diversiteit van de woningen. “Door deze authentieke stijlkenmerken te verwerken in de huizen van Liverdonk ontstaat binnen Brandevoort een wijk die van grote afstand wordt herkent.” Thorn is een klein stadje. Liverdonk, waar LEEF Liverdonk onderdeel van is, heeft meer de sfeer van een tuindorp met veel groen en behoorlijk wat (half)vrijstaande woningen. De authentieke stijlkenmerken, woningen van diverse grootte, goothoogte en raamverdeling vormen eenheid waar plaats is voor individualiteit, veelvormigheid en verrassing. De ontwerpen zijn nauw gerelateerd aan het stedenbouwkundig plan van Brandevoort dat zijn bestaansrecht al geruime tijd waar weet te maken: rustig en centraal wonen in een Brabants stadje, de dorpse rust met stedelijke kwaliteiten.

Voel je er thuis
Met liefde en aandacht tekenden deze drie architecten voor dit project, waardoor de wijk een unieke uitstraling heeft die tot in de lengte van dagen zal blijven bestaan. Elke architect heeft een eigen handtekening, maar de verschillen zijn subtiel. De één spreekt van een signature look, de ander van het duiden van een visie op wonen. Gezamenlijk zochten zij de grenzen op binnen het Brabants Classicisme. “De samenwerking tussen verschillende architecten in dit project was erg inspirerend”, bevestigt Maarten de Kok. Uitgebreide overlegsessies met elkaar zorgden ervoor dat ieder hoekje klopt en dat elk ontwerp voldoet aan de hedendaagse eisen op bouwtechnisch en energetisch gebied. Samen brachten zij eenheid in verscheidenheid. “Suggesties van gelijkgestemden maken het ontwerp namelijk nóg beter”, aldus Mieke Bosse. Een woning is pas een goede woning als de bewoner zich er thuis voelt.

Bron: www.wijbouwenbrandevoort.nl