Mijnheer van Thiel klaar voor gebruik

Beek en Donk - Wat begon met een lokale prijsvraag, uitgezet door de gemeente Laarbeek, resulteerde in een duurzaam en kwalitatief zeer hoogwaardig goed appartementengebouw. Op woensdag 18 december ’19 overhandigde Robert Hellings van Cedrus Vastgoed B.V. de sleutels aan de nieuwe huurders van ‘Mijnheer van Thiel’. Het complex is voorzien van 8 huurappartementen en 2 commerciële ruimten, waarvan er 1 in gebruik genomen gaat worden door de Rabobank. De andere ruimte is nog te huur.
 
Voortvarend verlopen
De lokale ondernemer Robert Hellings won de opdracht een aantal jaren geleden, nadat de gemeente het oude postkantoor in 2011 kocht om ruimte vrij te maken voor nieuwbouw op het Piet van Thielplein. Het is natuurlijk geweldig voor de huurders om het jaar 2020 in deze nieuwe omgeving te kunnen starten. Het gebouw is een mooie aanvulling op het winkelplein waardoor het nu meer één geheel is geworden. Dit alles is te danken aan de voortvarende aanpak van zowel Cedrus Vastgoed als de aannemer Ten Brinke Zuid. Want ondanks een lange aanloop is het project op tijd opgeleverd.
 
Hommage aan Petrus van Thiel
Dit nieuwbouwproject is vernoemd naar de bekende heer Petrus van Thiel, grondlegger van de van Thielfabrieken in Beek en Donk. Hij was ondernemer afkomstig van ‘De Donk’. In 1955 werd op ‘De Donk’ een winkelcentrum gebouwd met de naam ‘Plein 1956’. In juni 1959 besloot de gemeente het plein te vernoemen naar de grondvester van de aldaar gevestigde metaalverwerkende industrie: de heer Piet van Thiel. Als hommage aan de grondvester en alle medewerkers van de Van Thielfabrieken is gekozen voor de benaming ‘Mijnheer van Thiel’.
 
Lokale ondernemers
Onder het genot van erwtensoep en worstenbroodjes, verkregen bij de plaatselijke ondernemers, vond op vrijdag 13 december een ‘bijna opleveringsfeestje’ plaats waarbij het prominente gebouw officieel geopend werd door wethouder Tonny Meulensteen en ontwikkelaar Robert Hellings. Genodigd en aanwezig waren eveneens de 8 huurders van de appartementen, de Rabobank, de Dorpsraad Beek en Donk en de buren, en de ondernemers en winkeliersvereniging van het Piet van Thielplein. Laatstgenoemden hebben ook een groot aandeel in de realisatie van dit nieuwbouwcomplex. Tijdens de ontwikkeling en het uitwerken van de plannen hebben zij actief meegedacht en relevante input geleverd. Een mooie samenwerking van verschillende partijen welke feestelijk bekroond werd met het afschieten van confettikanonnen.
 
Commerciële ruimte te huur
Medio 2020 betrekt de Rabobank 1 van de 2 commerciële ruimten. De andere ruimte van ca 75 m² is nog te huur: uitermate geschikt voor een ondernemer uit bijvoorbeeld de horeca, detailhandel of dienstverlening. Ondernemers die hierin geïnteresseerd zijn of meer informatie in willen winnen kunnen dit verkrijgen via www.mijnheervanthiel.nl of www.cedrusvastgoed.nl
Wethouder Meulensteen en Ontwikkelaar Hellings
Nieuwe bewoners schieten confetti