Bouwfeestje 27 appartementen De Vrije Heerlijkheid

VEGHEL - Op woensdag 17 april 2024 vierden de kopers de voorspoedige voortgang van de bouw op de bouwplaats van De Vrije Heerlijkheid, dat 27 appartementen zal huisvesten. 

Projectontwikkelaar Robert Hellings van Cedrus Vastgoed sprak de toekomstige bewoners toe. Hij gaf aan dat voor de bouw van dit appartementengebouw 210 binnendeuren, 12.000 dakpannen, 144 gevelkozijnen, 50.000 kilo metselmortel, 9.000 kilo lijm, 2700 m² steiger en nog vele andere materialen gebruikt worden.

Wethouder Goijaarts feliciteerde de nieuwe bewoners met dit prachtige appartementengebouw aan de Buitendreef in Veghels Buiten en heette de nieuwe bewoners die momenteel nog niet in Meierijstad woonachtig zijn van harte welkom in de gemeente Meierijstad.

Hierna werd er afgeteld naar het feestelijke moment waarop de party-poppers de lucht in kleurden. Vervolgens mochten de nieuwe bewoners symbolisch een steen metselen. Dit alles vond plaats met medewerking van bouwbedrijf Wagemakers, dat naar verwachting het appartementengebouw in het eerste kwartaal van 2025 zal opleveren.

Veghels Buiten, voorheen een agrarisch gebied, is inmiddels getransformeerd tot een prachtige nieuwe woonwijk. Ontwikkelaar Hellings is trots dat De Vrije Heerlijkheid het sluitstuk vormt voor de nieuwbouwwijk Erpseweg Zuid.

Na een bezichtiging van de parkeerkelder en een appartement, konden de toekomstige bewoners onder het genot van hapjes en drankjes kennismaken met hun nieuwe buren.