Bouw vier woontorens Veldhoven kan beginnen

Oud-Rabobankpand in Veldhoven tegen de vlakte, bouw vier woontorens Bossebaan kan beginnen

VELDHOVEN - De sloop van het voormalige Rabobank-gebouw op de hoek van de Bossebaan en Burgemeester van Hoofflaan is zo goed als afgerond. Daar verrijzen straks vier woontorens, goed voor 170 woningen.

Waar ooit een filiaal van de Rabobank en een postsorteercentrum van PostNL stonden, liggen nu grote bergen puin. Na de sloop beginnen op korte termijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de vier flats, vertelt Jur van Aken, directeur van Van Schijndel Bouwgroep.

Dit bedrijf uit Geffen heeft de ontwikkeling van de Veldhovense woontorens overgenomen van Cedrus Vastgoed uit Helmond. ,,We gaan hierna aan de slag met de asbestsanering, waarna we de benodigde onderzoeken moeten gaan uitvoeren. Denk aan archeologisch onderzoek.”

Flats eind dit jaar klaar
Onder de vier gebouwen wordt een parkeergarage gerealiseerd met voor elk appartement een parkeerplaats. Er komen 170 huurappartementen in de torens, bestemd voor verschillende doelgroepen (onder meer sociale huur, lage categorie middenhuur en vrije sector). Naar verwachting kunnen de eerste twee flats tegen het einde van 2024 al worden opgeleverd, volgens Van Aken. De andere twee blokken volgen ongeveer een jaar later.

De vier torens krijgen een gemeenschappelijke uitstraling, één van de gebouwen - op de hoek van de Bossebaan en Burgemeester van Hoofflaan- moet er qua hoogte uit gaan springen.

Verzet
Een aantal omwonenden verzet zich al geruime tijd tegen de komst van de woontorens. Eerder gingen zij bij de Raad van State tevergeefs in beroep tegen het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk moet maken. Later maakten bewoners ook bezwaar tegen de door de gemeente verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de flats. Een van de bezwaren luidde dat de buurt onvoldoende betrokken was bij de totstandkoming van de plannen.

Ook vonden de bezwaarmakers vooral de hoogste woontoren niet passen bij de omgeving. Ze vrezen daarnaast dat er parkeerproblemen ontstaan. De bezwarencommissie van de gemeente wees die bezwaren begin maart van de hand. De commissie concludeerde dat de gemeente de vergunning terecht had verleend.

Bron: ED
Onderschrift foto: Op de hoek van de Bossebaan en Burgemeester van Hoofflaan is het oude pand van de Rabobank gesloopt. Op deze plek komen flats.

© Juan Vrijdag/DCI Media