Tyboschplein, Stiphout (Helmond)

Locatie:
Tyboschplein Stiphout (Helmond)

Omschrijving: 
50 grondgebonden woningen

Status:
Opgeleverd medio 2022

Aan de Rootakkers in Stiphout zien we langzaamaan de contouren van het nieuwe woningbouwproject het Tyboschplein ontstaan. Dit herontwikkelingsgebied heeft een straatnaam gekregen verwijzend naar zogenaamde schouten, dan wel drossaards van Stiphout. Daniel Tybosch was een schout (gezagsdrager) van Stiphout. Vandaar de keuze voor deze naam.

Stedenbouwkundig gezien ligt er de wens de bebouwing aan de Rootakkers aan deze zijde van het plangebied te voorzien van een echte straatwand met woningen. In deze nieuw te bouwen straatwand laten we de ruimte om een fraaie doorkijk te maken naar het nieuwe plein. Het plein zien we in feite bij voorkeur als een mooi groen en gezellig woonhof. Aan weerszijden van het woonhof komen geschakelde woningen en twee-onder-een-kapwoningen, die de straatwand verder het woonhof in geleiden. Aan het uiteinde van het woonhof verbreedt de groene zone zich en bieden we de ruimte aan een aantal mooie verandawoningen. Met uitzicht op deze mooie groene plek en ieder een eigen veranda grenzend aan het gebied is het de ideale ruimte om lekker lang te genieten van de natuur en de zon.

De uitstraling en architectuur van het project is klassiek romantisch met aandacht voor mooie details. De architectuur is in handen van Pauwert Architectuur uit Eindhoven. Dit bureau heeft zich eerder bewezen om per plek de meest geschikte en passende sfeer om te zetten in een mooie bebouwing.

 

Website:
www.tyboschplein-stiphout.nl

GoogleMaps

Overzicht

Huidige situatie
Huidige situatie
Huidige situatie
Huidige situatie
Impressie
Impressie
Impressie